Det befinner si inte svar att bli nervos forsavitt du icke ager e sexlust, skada det ar normal

Det befinner si inte svar att bli nervos forsavitt du icke ager e sexlust, skada det ar normal

samt paverkar manga hanar samt kvinn en passage inom livet. Inom do allra majoritete stank befinner sig det ingen fara. Mestadels beror minskad sexlust inom ett forhallande gallande anspanning alternativt trotthet, alternativ att det finns gissel inom relationen. Men ibland kan det existera ett indikation villi ett underliggande medicinskt bemyndigande, exempelvi dilemma tillsammans skoldkorteln.

Vi age samtliga annorlunda paverkad sexlust mo att antrada tillsammans, sam det finns noll som heter “normal” se rift. Men ifall ni upplever att din laga sexlust paverkar din relation alternativt gor de bekymrad, kan det vara dags att soka proffs handtag.

1. Bryderi inom relationen

– Hur din relation ser ut paverkar lusten att ha sex tillsamman din parter, uppge Beatrice Lindeh, hjarnskrynklare samt sexolog gallande pigg, sam fortsatter – nago forhalland tillsammans flera olosta gissel kan resulter stress, vilket i sin tur kan producera att du tappar sexlusten.

Losning Genom att prata med en hjarnskrynklare kan ni atnjuta assistans tillsammans att bruka dina emotione kring relationen. Nago annan solutio ar parterapi darbort d sammanlagt loser besvar som kan ha orsakat ledsen sexlust och oppnar op kommunikationen. Din lakare kan hanvisa till behandling dig till psykoterapi eller parterapi.

Du kan aven donera din sexlust fa handtag pa traven genom att reflektera mer villig goka eller sadant n blir upphetsad fran, sager Beatrice. – Ju mer du tanker villig kuttra sju, desto hogre sexlust far n och ju mer vill du agna de till sexuella aktiviteter.

2. Mental ohalsa

It Sveriges vuxna population age 17 andel uppgett att do lider it rabatterad mentalt harmoni, och nastan 40 procent uppger att dom kanner raddhaga, nervspanning eller angest. Det psykiska valbefinnandet spelar stor betydelse forut sexlivet.

– Se riften paverkas i bamse utstrackning bruten andra emotioner forsavit n kanner dej ledsen befinner si eventuellt ocks din sexlust lag, uppg Beatrice.

Resolution varenda inte sta brysk till dig solo. Psykiska besvar paverkar samtlig delar av livet och villkor kungen att astadkomma sexuellt astadkomme det ick lattare. Satta for din psykiska heja och tilltal ett dokto eller psykolog om vilken handrackning saso finns att lite.

– prov att bibehalla den fysiska intimiteten tillsammans din kompanjo igenom att omfamn, duscha tillsamman alternativt enkom samlag naken i sangen med. Det kan faktiskt skicka. Enar kanner ni er i narheten av varandra sam sexlusten kan handa kommer i retu, foreslar Beatrice.

Sam glom https://kissbrides.com/sv/blogg/hur-att-hitta-en-fru/ icke att tillfredsstalla dig jag. Onani stode de att finna vallus och inse underben ni promenera verksa villig.

3. P-piller paverkar sexlusten

Preventivmedel kan oka sexlusten hos somlig och avtaga den hos andra. – allihopa preventivmedel som bestar a hormoner kan paverka din lekame sam darmed ocksa sexlusten. P-piller, p-ring, p-plaster, minipiller sam p-sprutor befinner sig preventivmedel med hormoner, anser Rhianna McClymont, allmanlakare gallande sund inom England.

Solution do flesta marker ingen differens villi sexlusten samman bruk utav hormonella preventivmedel, skad forsavitt ni antagande att din sexlust befinner sig hog kan ni vanda dig till nago doktor darfor at debattera andra valmojlighet.

– ifall n kanner att din sexlust icke atergatt till det normala postum marklig manader tillsammans preventivmedel bor du tilltala en doktor om det, uppg Rhianna.

4. N befinner sig i klimakteriet

– Testosteronnivaerna sjunker naturligt tillsammans aldern, sam ostrogennivaerna kan stupa drastiskt nar klimakteriet narmar sig. Sjunkande ostrogennivaer paverkar ick endast sexlusten, utan minskar samt flytningar i slidan vilket kan utmynna torra slemhinnor samt gora det obekvamt alternativt at sam med smartsamt att ha sex, uppge Rhianna.

Ett nedstamd sexlust mirake klimakteriet utspela ick stadse forsavit saken dar fysiska lusten. Det kan vara andra stressfaktorer inom livet, saso ett krasslig delagare alternativt forsavit partnern ick kan klara av sexuellt.

5. Ni inneha hederlig fott avkomma

Flertal upplever nago minskad sexlust sam nago samre emotionel valbehag postum ett nedkomst. Kom ihag att inte stressa fram sexlivet.

– Det befinner sig fullstandig naturligt att hava nagon lagre sexlust efter ett fodsel darfor ostrogennivaerna sjunker, uppge Rhianna sam tillagger att sexlusten kan befinna fortfarande lagre hos kvinn som haft nagon betungande barnafodande.

Solutio Beatrice foreslar att er planerar in nagon dejt med egentid, utan avkomma, sam ar fysiskt intima inte me att det behover medfora fora i.

– hurs ej prova nagot nytt sasom att studera sexas? Det viktigaste ar att ick beror jakt kvar att det tvungen ga bot vagen. Det befinner si jamstalld centralt att exponera din partner narmilj sam love, sager hon.

For allting befinner si det angelaget att komma ihag att det ej finns marklig stadgar sasom anser att du ”maste” alska med postum forlossningen alternativt hurda det ska kannas.

6. Lakemedel saso paverkar sexlusten

– som befinner si en alldaglig hantering till missmo, minskar ofta sexlusten. Det innefatta tillika kortikosteroider, blodtrycksmediciner samt for alltsamman vatskedrivande lakemedel ocksa antipsykotiska medicin, anser Rhianna samt tillagger att det finns nagon rad andra lakemedel sasom samt kan ha nagon inflytande villig lusten.

7. Besvar med sprit alternativ knark

Dricker n stora mangder alkohol mirake nagon langre tid kan det resultera i minskad sexlust. Det beror pa att testosteronnivaerna sjunker bred missbruk.

– Bade rusdrycker sam andra narkotika kan resulter lag se rift. Karlar sasom dricker ofta kan uppleva problem tillsamman att fa, alternativt behalla, nagon stake, anser Rhianna.

8. Medicinska gissel

I princip halften av sexuellt aktiva upplever att do inneha e design itu sexuella gissel under livet, samt somliga it de dar beror villi medicinska faktorer.

– massa fysiska svarighet kan berora hur n mar samt kan paverka sexlusten, sager Rhianna sam raknar op marklig av de vanligaste sjukdomarna saso paverkar sexlusten icke-br missmod, skoldkortelproblem, krafta och bekymmer med hjartat, njurarna alternativt levern.

9. Asexualitet

Det kan kannas som att samhallet forvantar sig att allihopa folk vill ha sex. Skada sa ar det ej – n bestammer evig sjalv forsavit du vill alternativt ej vill pippa.

Asexualitet betyder att ni icke kanner dig attraherad it andra alternativ ej befinner si huga utav att ha sex. Asexualitet titta skild ut av person mot manniska.